maandag 31 januari 2011

De Friesland groeit met ruim 10.000 verzekerden

Met ruim 508.000 verzekerden heeft De Friesland Zorgverzekeraar het hoogste aantal verzekerden ooit bereikt. Met een groei van meer dan 10.000 verzekerden sluit De Friesland een succesvolle campagne af. Het nieuwe internetlabel Kiemer, een speciale zorgverzekeraar voor gezinnen, heeft aan die groei een belangrijke bijdrage geleverd.
Vorig jaar nog verloor De Friesland bijna 6.000 verzekerden en bij ongewijzigd beleid zou dit verlies verder zijn toegenomen. De Friesland had op dat moment geen goed antwoord op de steeds concurrerender markt voor zorgverzekeringen. Zo had De Friesland geen internetlabel.

KiemerIn het vorig jaar gepresenteerde Strategisch Plan is daarom een aantal duidelijk stappen gezet om de huidige klanten te binden en nieuwe klanten te werven. De ontwikkeling van het internetlabel Kiemer is daar een van. Deze nieuwe verzekeraar voor gezinnen is pas in november gelanceerd en heeft in de afgelopen campagne 5.000 verzekerden opgeleverd.

VraagbaakAnders dan andere internetverzekeraars kiest Kiemer niet voor de laagste prijs maar voor meerwaarde voor de klant, door zeer uitgebreide aanvullende pakketten voor kinderen en een medische en opvoedvraagbaak voor ouders.

Goede serviceDe winst van De Friesland zelf komt onder meer door een gunstige premie voor de Basisverzekering en de ontwikkeling van belangrijke voordelen voor klanten. Zo kunnen klanten van De Friesland het verplicht eigen risico gespreid te betalen. Voor werkgevers zijn nieuwe internettoepassingen ontwikkeld op het gebied van E-health om een gezonde leefstijl te bevorderen.

Maatschappelijke rolEr is sprake van een goede samenwerking met natuurverenigingen, waarmee De Friesland haar maatschappelijke rol onderstreept. Bewegen en natuur gaan goed samen en helpen mensen gezond te blijven. Preventie is een belangrijk speerpunt waarin De Friesland ook dit jaar flink zal investeren in de vorm van onder meer speciale beweeg- en leefstijlprogramma's voor te zware kinderen.

Beste zorgverzekeraarVerder blijft De Friesland hoog scoren op goede service en een persoonlijke benadering van klanten. Zo is De Friesland in 2010 door Zorgkiezer.nl verkozen tot beste zorgverzekeraar en scoorde De Friesland ook in andere vergelijkingsonderzoeken goed.

Zilveren Kruis en Agis zetten stappen in verhogen kwaliteit van zorg

Zilveren Kruis Achmea en Agis Zorgverzekeringen zijn blij dat de Nederlandse Vereniging van Heelkunde (NVvH) stappen zet in de verdere verhoging van de kwaliteit van risicovolle behandelingen.
Nu de NVvH voor een achttal operaties (voor zeven oncologische aandoeningen en één vaataandoening) kwaliteitsnormen heeft vastgesteld, zullen de zorgverzekeraars van Achmea deze normen ook gaan monitoren en zo nodig ziekenhuizen selectief contracteren per 2012.

"De kwaliteit van chirurgische behandelingen in Nederland is van een hoog niveau. Toch is er altijd ruimte voor verbetering. Het is goed dat de beroepsgroep de handschoen heeft opgepakt. Op deze manier kunnen we gezamenlijk vervolgstappen zetten in het nog verder verbeteren van de zorg in Nederland," aldus Roelof Konterman, voorzitter divisie Zorg van Achmea.

"Voor 1 maart gaan wij met alle ziekenhuizen in gesprek om huidige behandelgegevens te bespreken. Met ziekenhuizen die niet aan de normen van de beroepsgroep voldoen en de omliggende ziekenhuizen willen we vervolgens bespreken welke mogelijkheden er zijn om de zorg te herschikken. Dit kan variëren van het initiëren van samenwerkingsverbanden tot het niet meer uitvoeren van deze behandeling. Uiterlijk per 1 januari 2012 moet iedereen aan de kwaliteitsnormen voldoen."

Het concentreren van hoogcomplexe zorg vergroot de succeskans voor de patiënt en vermindert het risico op complicaties. Dit betekent niet dat ziekenhuizen die op dit moment onder de norm zitten slechte zorg leveren. "We willen alleen dat de zorg nog beter wordt en iedereen de allerhoogste kans op succes krijgt."
Verzekerden die vragen hebben kunnen uiteraard altijd contact zoeken met de klantenservice van Zilveren Kruis of Agis, maar in principe kan iedereen terecht in elk ziekenhuis dat de betreffende behandelingen op dit moment uitvoert.

"Hiermee steunen wij dus volledig de normen die de beroepsgroep gesteld heeft. We gaan ervan uit dat ook de ziekenhuizen en medisch specialisten achter de normen zullen staan en dat ze dit jaar samen met ons de stap gaan zetten naar specialisatie en concentratie van de risicovolle behandelingen. Ons uitgangspunt is dat er uiteindelijk geen ziekenhuis onder de norm valt per 1 januari 2012. Dat is voor patiënten ook duidelijker."