zaterdag 6 november 2010

Ruil de korting op uw afgesloten zorgverzekering in voor een gratis kado! Nu zelfs de Apple iPad!

Voor het 6e jaar op rij biedt UnitedConsumers u 10% korting op de VGZ Zorgverzekering. Dit verzekert u van de uitstekende kwaliteit van VGZ voor de laagste premie!

Bereken nu uw premie op de site van UnitedConsumers en zie direct hoeveel korting u krijgt!

Nieuwe aanvullende verzekering: Fit en Vrij
VGZ introduceert per 1 januari 20100 een nieuw aanvullende pakket voor alleenstaanden en voor koppels zonder kinderen: het Fit en Vrij pakket. Dit pakket komt naast het Jong pakket (tot 27 jaar), het Gezin pakket (tot 50 jaar) en het Vitaal pakket (50 jaar en ouder). Ieder pakket heeft specifieke vergoedingen die horen bij de levensfase waar de doelgroep in zit. UnitedConsumers heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de introductie van dit nieuwe pakket, aangezien er in onze klantengroep veel vraag naar een dergelijk pakket was.

Ruil de korting in voor een gratis kado! Nu zelfs de Apple iPad!
Ook voor dit seizoen hebben we weer leuke kado’s. Deze kado’s zijn uiteraard allen meer waard dan de korting die je ervoor inlevert. Heel bijzonder is de mogelijkheid om bij je zorgverzekering een gratis Apple iPad te krijgen. Dit gaat ongetwijfeld heel veel aandacht trekken.

Kado 1 persoon op polis:
Apple iPod nano 8GB
Dit is de nieuwste nano met touchscreen, stappenteller en ingebouwde radio
Inruil korting: 1 persoon over 1 jaar (t.w.v. € 126,96)
Winkelwaarde € 159,-

Kado’s 2 personen op polis:
Nintendo Wii + Wii Fit Plus pakket
Compleet pakket met Wii spelcomputer, controller, balance board en de spellen
Wii Sports, Wii Sports Resort, Wii Fit en Wii Fit Plus.
Inruil korting: 2 personen over 1 jaar (t.w.v. € 253,92)
Winkelwaarde € 299,-

Apple iPad 16GB Wi-Fi 
Een echte iPad kado bij je zorgverzekering!
*Inruil korting: 2 personen over 2 jaar (t.w.v. € 494,-)

Het eerste jaar ruil je de volledige korting van 2 personen in, het tweede jaar een vaste korting van
240 euro. Als er in het 2e jaar nog restkorting overblijft, dan keren we die korting gewoon contant uit.
Wij mogen klanten niet 2 jaar binden voor de zorgverzekering. Daarom staat in de kado-actievoorwaarden
dat wij in het tweede jaar een incasso van € 240,00 mogen uitvoeren als men geen ZorgCollectief klant meer is. Winkelwaarde € 499,-

Zelf te declareren zorgkosten is een bron van ergernis

Een op de drie Nederlanders raakt gefrustreerd van de administratieve rompslomp bij het declareren van de zorgkosten bij de zorgverzekeraar. Voor nog eens een derde geldt dat ze wel eens declaraties vergeet in te dienen en het merendeel weet niet dat de zorgverzekeraar tachtig procent van de declaraties al automatisch afhandelt. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeraar FBTO onder 1260 Nederlanders.



De helft van de Nederlanders heeft geen idee welke rekeningen direct door de zorgverzekeraar worden betaald en welke door de consument voorgeschoten moeten worden. Voor met name het mannelijke deel van de bevolking is dit onduidelijk. Van de voorgeschoten factureren dient nog tachtig procent deze per post bij de zorgverzekeraar in. Bob Stehmann van FBTO: 'Handmatig declareren is vaak nog erg omslachtig. Om dit eenvoudiger te maken is het al enkele jaren mogelijk om online te declareren, maar komt FBTO ook met een iPhone applicatie, waarmee je zelf voorgeschoten nota's direct indient'.

Download hier de app:
http://itunes.apple.com/nl/app/zorg-declaraties/id397758333?mt=8

Toelichting en uitleg app:
http://www.slideshare.net/Tieme007/online-zorgnota-declareren-via-iphone-app

Kwart schiet rekeningen niet voor
Een kwart van de Nederlanders wacht met het betalen van rekeningen tot de zorgverzekeraar geld heeft overgemaakt. Jongeren (tot 35) zijn accurater met het betalen van rekening die direct binnenkomen dan de oudere generatie. Ze betalen meestal direct of binnen een week en betalen vaak eerst de rekening aan de zorgverlener alvorens ze deze declareren bij hun zorgverzekeraar.

Drentenaren braafste betalers, Utrechters slechtste
Drentenaren zijn het meest stipt als het gaat om betalen en declareren van zorgnota's. Het merendeel laat nooit rekeningen liggen en een vijfde betaalt de rekeningen direct. Dit in tegenstelling tot Utrechters. Hiervan betaalt slechts een tiende direct en zij laten rekeningen regelmatig liggen.

donderdag 4 november 2010

Alles over het regelen van jouw zorgverzekering

Iedereen in Nederland moet verplicht een zorgverzekering afsluiten. En eenmaal per jaar (op 1 januari) kun je wisselen van zorgverzekering. Dit is snel te doen, maar let op dat je de juiste keuzes hierbij maakt. Er zijn honderden verschillende zorgverzekeringen en de keuze hangt bijvoorbeeld af van hoeveel extra dekking je naast de basisverzekering wilt en hoeveel eigen risico je wilt nemen.

Op de website van Independer.nl kun je alle zorgpremies vergelijken maar krijg je ook informatie over het opzeggen van de oude zorgverzekering, eigen risico kiezen, de zorgtoeslag, welke dekkingen je moet kiezen en last but not least kun je je aanmelden voor de reminderservice. Je krijgt dan bericht zodra de nieuwe premies voor 2011 bekend zijn.

Voor meer informatie surf naar Independer.nl

FBTO zet zorgpremie op 95 euro per maand

FBTO heeft de nominale maandpremie voor de zorgverzekering in 2011 vastgesteld op 95 euro. De jaarpremie bedraagt 1.140 euro. Met een maandpremie van 95 euro en optimale keuzevrijheid behoort FBTO in 2011 tot de scherpste aanbieders in de markt.

Hou me op de hoogte
Ruim 10.000 consumenten hebben FBTO laten weten op de hoogte te willen blijven via de "Hou me op de hoogte" button op www.fbto.nl.

Nederlander weet niet wat zorgverzekering vergoedt: 70% denkt onterecht dat fysiotherapie wordt vergoed

Uit recent onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Independer.nl blijkt dat Nederlanders niet weten wat hun zorgverzekering dekt. Zo denkt 70% dat fysiotherapie vanuit de basisverzekering wordt vergoed en neemt 57% aan dat de vergoeding van een bril in het basispakket zit. Beide aannames zijn onjuist. Fysiotherapie wordt dit jaar alleen vergoed voor chronisch zieken vanaf de tiende behandeling en een bril wordt pas vergoed vanaf +/- 10 vanuit de basisverzekering. Ook denkt 34% van de ondervraagden dat een bezoek aan de huisarts ten koste gaat van het eigen risico, terwijl dat niet zo is. 

TNS NIPO onderzocht ook hoeveel Nederlanders overwegen om van zorgverzekeraar te wisselen per 1 januari 2011. Bijna 95% van de Nederlanders is dat niet van plan. Dit is opmerkelijk, want deze week werd bekend dat elke volwassene volgend jaar gemiddeld 150 euro meer kwijt is voor zijn zorgverzekering. Ieder jaar kan de zorgbehoefte veranderen, maar Nederlanders willen daar hun zorgverzekering niet op aanpassen. Dat betekent dat veel mensen een zorgverzekering hebben die niet aansluit bij hun huidige zorgbehoefte. De meeste mensen zijn waarschijnlijk oververzekerd. Zij hebben een verzekering die veel meer dekt dan nodig is en zijn dus verzekerd voor zorg waar ze vrijwel zeker geen gebruik van maken. 

De bereidheid om over te stappen naar een andere zorgverzekering is al jaren laag. Bij de introductie van het nieuwe zorgstelsel (2006) stapte 19% van de verzekerden over. In de jaren erna liep dit percentage terug naar 3,6% in 2008. Eind 2009 steeg het percentage overstappers licht naar 4,3%. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Bron: Independer

woensdag 3 november 2010

Premies zorgverzekering Zilveren Kruis vastgesteld

Zilveren Kruis Achmea heeft de nominale maandpremie voor de zorgverzekering in 2011 vastgesteld op 106,50 euro (in 2010: 96,50 euro). Deze premie geldt ook voor DVZ Zorgverzekeringen. De premiestijging voor deze merken in de basisverzekering komt daarmee op 10 euro per maand. De premies voor de aanvullende (tandarts)verzekeringen bij deze merken stijgen met gemiddeld 6%. De premie voor de basis aanvullende verzekering (1 ster) blijft gelijk.De aanvullende verzekeringen zijn uitgebreid.

De premieverhoging op de zorgverzekering wordt primair veroorzaakt door het toenemende gebruik van zorg in Nederland. Daarnaast moeten zorgverzekeraars een hogere bijdrage betalen aan de overheid vanwege een tekort in het Zorgverzekeringsfonds. Dit tekort is de afgelopen jaren ontstaan doordat in Nederland de werkelijke zorgkosten hoger waren dan de ramingen van de overheid.

2011 in het teken van inzicht in kwaliteit van zorg en kennis voor chronisch zieken: Zilveren Kruis Achmea blijft zich samen met zorgaanbieders inzetten voor meer transparantie in de kwaliteit van zorg aan haar verzekerden. Daarnaast helpt Zilveren Kruis chronisch zieken meer inzicht te verkrijgen in hun aandoening.

"Onze verzekerden kunnen via onze website gratis een Zorgboek van Stichting September aanvragen," aldus Roelof Konterman, voorzitter Zilveren Kruis. "Deze Zorgboeken bieden patiënten objectieve informatie over hun chronische ziekte en hoe zij daar het beste mee kunnen omgaan in het dagelijks leven.

Er zijn 31 verschillende titels beschikbaar, bijvoorbeeld over ADHD, hernia, migraine, diabetes, borstkanker, hartaanval en astma."

Zorgverzekering 150 euro duurder in 2011

Volwassen Nederlanders gaan in 2011 ongeveer 150 euro meer betalen voor hun zorgverzekering. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl naar de populairste zorgverzekeringen van de vier grootste zorgverzekeraars in Nederland: CZ, Menzis, VGZ en Zilveren Kruis Achmea. Samen bedienen deze maatschappijen 80 procent van alle verzekerden.

Forse verschillen tussen zorgverzekeraars
Verzekeringssite.nl onderzocht de premieontwikkeling van alle zorgverzekeraars, voor zover zij hun premies bekend hebben gemaakt. Hieruit blijkt dat er forse verschillen in de premiestijging bestaan. Zo gaat de basispremie van OHRA Zorg Compact met 6,1 procent omhoog, terwijl klanten van CZ volgend jaar 11,5 procent meer kwijt zijn voor hun basisverzekering.

Grootste prijstijging aanvullende pakketten jongeren
Het verschil in de stijging van de aanvullende zorgpremies is nog extremer. Dit loopt uiteen van enkele procenten tot 25 procent. Pakketten specifiek voor jongeren stijgen soms tot meer dan 100 procent. Dit komt door de opname van tanddekking.
Bron: Verzekeringssite

Late bekendmaking zorgpremie nadelig voor consument

Het overgrote deel van de Nederlandse zorgverzekeraars is laat met het bekendmaken van de zorgpremie voor 2011. Voor de prijsbewuste consument of de consument met een veranderde zorgbehoefte blijft hiermee weinig tijd over om een gedegen vergelijking te maken. Dat blijkt uit een inventarisatie van de financiële website Geld.nl. 

Dat de premies komend jaar behoorlijk stijgen is al algemeen bekend. Daardoor kan het voor consumenten des te meer lonen om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Door het laat bekendmaken van de premies worden consumenten hierbij alleen niet erg geholpen. Het lijkt er dus op dat concurrentieoverwegingen en hiermee de angst dat consumenten gaan overstappen een belangrijke rol spelen.

Nog 11 dagen!
Vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Zorgverzekeringswet ligt de deadline voor de nieuwe premies op 15 november. Consumenten kunnen tot 1 januari hun oude polis opzeggen om over te stappen.
Bron: Geld.nl

Zorgpremie 2011 Salland bekend

Salland verzekeringen heeft de individuele jaarpremie voor de basisverzekering voor 2011 vastgesteld op 1257 euro (in 2010: 1.161 euro). Een volwassen verzekerde betaalt komend jaar 104,75 euro per maand (in 2010: 96,75 euro). Net als andere zorgverzekeraars heeft ook Salland de premie moeten verhogen. Dit komt doordat de zorgkosten in Nederland sterk blijven stijgen.

Uit de basisverzekering, in de aanvullende verzekering
De overheid snijdt de laatste jaren fors in het basispakket. Ook in 2011 verdwijnt een aantal vergoedingen uit de basisverzekering, waaronder anticonceptie en de eerste twaalf behandelingen voor fysiotherapie. Salland verzekeringen heeft voor 2011 volledige vergoedingen voor fysiotherapie en anticonceptie in de aanvullende verzekeringen opgenomen. Ondanks deze uitbreiding zijn de maandpremies van de aanvullende verzekeringen gemiddeld met slechts een paar euro gestegen.

Bron en meer informatie: Salland

Premies Menzis zijn bekend

De jaarpremie van de Menzis Basisverzekering voor 2011 is vastgesteld op € 1.257. Dat betekent dat de maandpremie € 104,75 wordt.

De maandpremie is € 10 hoger dan in 2010. De Basisverzekering van Menzis stijgt voornamelijk door overheidsbeleid. Ook de toename aan chronisch zieken, de technologische vooruitgang en vergrijzing zorgen voor een stijging in de premie.

Menzis kiest ervoor om veel van de door de overheid geschrapte dekking uit de basisverzekering onder te brengen in zijn aanvullende verzekeringen. De stijging van de premies voor deze aanvullende verzekeringen heeft Menzis voor het grootste deel van haar verzekerden beperkt weten te houden.

De premies van de aanvullende verzekeringen stijgen in 2011 licht met € 0,35 (ExtraVerzorgd 1) en € 0,75 (ExtraVerzorgd 2). Ze bieden vergoedingen voor onder meer anticonceptiemiddelen, fysiotherapie, loophulpmiddelen en tandzorg voor jongeren tot 22 jaar. Alle klanten van Menzis zijn dus ook in 2011 verzekerd van kwalitatief goede zorg tegen een scherp tarief.

Bron en meer informatie: Menzis

maandag 1 november 2010

OHRA maakt zorgpremie 2011 bekend

De individuele premie voor de OHRA Zorgverzekering (restitutieproduct) is voor 2011 vastgesteld op € 105,75 per maand. Per jaar komt dat neer op € 1.269,- euro. OHRA blijft daarmee onder de verwachte landelijke stijging van ruim 10%. De restitutiepolis kent volledige vrijheid in de keuze van de zorgverlener. Ook in 2011 heeft OHRA weer met verschillende werkgevers, instellingen, verenigingen en organisaties afspraken gemaakt, zodat werknemers en leden van een collectief profiteren van voordeel.

De premie voor de OHRA Zorg Compact verzekering komt in 2011 neer op € 95,- per maand, oftewel een jaarpremie van € 1.140,-. De premie voor dit natura internetproduct kan OHRA laag houden, omdat deze verzekering volledig online wordt beheerd. Declaraties en wijzigingen kunnen via Mijn OHRA Zorgverzekering doorgegeven worden. De consument heeft keuze uit zorgverleners waarmee OHRA afspraken heeft gemaakt. De twee basisverzekeringen kennen beide een pakket aanvullende verzekeringen.

Aanvullende verzekeringen
De aanvullende verzekeringen die gesloten kunnen worden bij de OHRA Zorgverzekering (restitutie) zijn afgestemd op zes levensfasen en hierbij behorende wensen van klanten, te weten jongeren, singles, duo’s, jonge ouders, gezinnen en vijftig plussers. Zo is de vergoeding voor anticonceptie die uit de basisverzekering is verdwenen, opgenomen in alle aanvullende verzekeringen, met uitzondering van de aanvullende verzekering voor senioren. Zo betalen zij niet voor zorg die zij niet nodig hebben. Verzekerden kunnen één keer per jaar tussentijds van aanvullende verzekering veranderen als zich wijzigingen voordoen in hun persoonlijke situatie. Ook kan gekozen worden uit acht aanvullende verzekeringen die tandartskosten dekken.
Naast de basisverzekering OHRA Zorg Compact kan een keuze gemaakt worden uit drie aanvullende verzekeringen. In twee van deze verzekeringen is ook een dekking voor tandartskosten opgenomen.

OHRA heeft de online dienstverlening verder uitgebreid en biedt daarmee service en gemak voor alle klanten. De zorgverzekeringszaken zijn hiermee eenvoudig online te regelen. Naast de mogelijkheid om nota’s van zorgverleners digitaal te declareren biedt OHRA met de Vergoedingenwijzer helder inzicht in de kosten die worden vergoed in de OHRA Zorgverzekering en bijbehorende aanvullende verzekeringen. Ook biedt OHRA inzicht in de zorgverleners waar men terecht kan, kosten voor eventuele bedragen voor eigen risico en eigen bijdrage.

Voor meer informatie: www.ohra.nl/zorg

Zorgpremie Delta Lloyd stijgt in 2011 met 8,1 procent

De premie voor de basisverzekering van Delta Lloyd stijgt in 2011 met 8,1 procent. De maandpremie van de restitutieverzekering bedraagt volgend jaar 106,49 euro. Dat is een stijging van 7,99 euro per maand. De stijging wordt vooral veroorzaakt door een tekort in het zorgverzekeringsfonds van de overheid en door de gestegen zorgkosten. Delta Lloyd verhoogt haar premies minder dan andere zorgverzekeraars, voor zover zij hun premie al bekend hebben gemaakt.

De overheid heeft een aantal vergoedingen uit de basisverzekeringen gehaald. Delta Lloyd kiest ervoor sommige hiervan, waaronder de anticonceptiepil, op te nemen in aanvullende verzekeringen. “Delta Lloyd houdt de focus op kwaliteit. Wij zijn geen prijsvechter. Ik ben blij dat we door de beperkte prijsstijging onze prijs-kwaliteitsverhouding verder konden aanscherpen”, aldus Esther Beeres, manager bij Delta Lloyd. Delta Lloyd heeft een ruim aanbod aan aanvullende verzekeringen (van €10,95 tot € 99,95) waarmee de consument kan kiezen in welke mate hij zich voor mogelijke zorgkosten wil verzekeren. Op collectieve zorgverzekeringen wordt een variabele korting verleend.

Voor de prijsbewuste consument introduceert Delta Lloyd een nieuwe lijn van drie aanvullende verzekeringen die, doordat ze alleen de meest noodzakelijke dekkingen bieden, bijzonder scherp geprijsd zijn (van €6,75 tot € 35,95). Bovendien biedt Delta Lloyd, naast haar restitutie basisverzekering, vanaf 2011 ook een natura basisverzekering aan. Bij een natura basisverzekering heeft de consument minder keuzevrijheid omdat alleen de zorg van gecontracteerde zorgaanbieders volledig vergoed wordt. De natura basisverzekering is daarom goedkoper en kost 95,49 euro per maand. Op de natura basisverzekering en de drie nieuwe aanvullende verzekeringen kan geen korting worden gegeven aan collectiviteiten.

Bron en meer informatie is te vinden op www.deltalloyd.nl/gezondheid

Premie zorgverzekering 2011 United Insurance

De premie voor de zorgverzekering van United Insurance voor 2011 bedraagt € 96,91 per maand (€ 1.127,98 per jaar inclusief jaarbetalingskorting). Het betreft de restitutiepolis van Delta Lloyd met 9% korting. De korting op alle aanvullende pakketten bedraagt 20%.

Hiermee is United Insurance opnieuw de voordeligste aanbieder van de Delta Lloyd zorgverzekering.

Informatie opvragen, premieberekeningen maken en het afsluiten kan volledig online. Ook het beheer en declareren kan via internet. Voor advies kan een beroep gedaan worden op de helpdesk die per telefoon, chat en e-mail te bereiken is. De website is op 1 november aangepast aan de nieuwe tarieven en voorwaarden.

De komende maanden maken alle nieuwe verzekerden bovendien kans op één van de 2 gratis zorgverzekeringen die onder alle nieuwe instromers worden verloot.

United Insurance is een internetaanbieder van zorgverzekeringen en autoverzekeringen via de website www.unitedinsurance.nl.

Zorgverzekeraars Nederland Jubileum Congres

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vierde 28 oktober haar 15-jarig jubileum met een congres in Theater Figi te Zeist. In een korte film gaven de bestuursleden hun visie op de markt voor zorgverzekeringen in 2025.


Aan het woord komen Martin Bontje (Univé-VGZ-IZA-Trias), Roelof Konterman (Achmea Zorg), Jorrit de Jong (Salland Verzekeringen), Roger van Boxtel (Menzis), Erno Kleijnenberg (ONVZ), Ton van Houten (Zorg en Zekerheid), Diana Monissen (De Friesland) en Wim van der Meeren (CZ).

Bron: Zorgverzekeraars Nederland

zondag 31 oktober 2010

Onderzoek samenwerking zorgverzekeraars- en aanbieders

Op 14 oktober heeft Margreeth Kasper-De Kroon, senior manager zorginkoop bij Achmea Zorg, haar Master Management & Innovations aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen behaald. Zij studeerde af op haar masterthesis 'Duurzame en effectieve samenwerking tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar'. Minder..
Margreeth Kasper-De Kroon onderzocht in haar masterthesis vier specifieke vormen van samenwerking tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar en toetste bij zorgaanbieders hoe deze kunnen bijdragen aan duurzame, effectieve samenwerking.

Margreeth Kasper-De Kroon koos dit onderwerp mede omdat er binnen Achmea Zorg al geruime tijd wordt nagedacht over de vraag hoe de zorgverzekeraar de zorg kwalitatief goed, toegankelijk en betaalbaar kan houden. Achmea Zorg heeft een strategische keuze gemaakt voor samenwerking met zorgaanbieders. De missie van Achmea Zorg is om op basis van partnerships met zorgaanbieders mensen te verzekeren van duurzame zorg. In opdracht van voormalig directeur zorginkoop Melanie Schulz van Haegen onderzocht Margreeth Kasper-De Kroon daarom de mogelijkheden van verduurzaming van de samenwerking tussen zorgaanbieder en zorgverzekeraar als oplossing voor het vraagstuk van betaalbaarheid van de gezondheidszorg. Die samenwerkingsvormen zijn de innovatie-impuls, capaciteitsherschikking, rendementsdeling en verticale integratie. Uit de externe toetsing in het onderzoek kwam naar voren dat verticale integratie niet als een reële optie wordt beschouwd.

Op basis van het onderzoek heeft Margreeth Kasper-De Kroon een aantal aanbevelingen geformuleerd voor het beleid van Achmea Zorg op het gebied van zorginkoop en zorgontwikkeling.

Eén van de aanbevelingen is om de AWBZ meer te financieren op basis van output, ofwel gezondheidswaarde. De oplossingen die tot nu toe zijn bedacht voor het betaalbaar houden van de AWBZ zijn vooral korte termijnoplossingen geweest. Het gaat hier om een andere manier van denken en daarmee om een andere manier van bekostigen van zorg: niet de activiteit, maar het resultaat van de zorg moet worden betaald.

Dit in navolging van Michael Porter, die in zijn boek 'Redefining Healthcare' het paradigma van focus op kosten inruilt voor het nieuwe paradigma van gezondheidswaarde. Margreeth Kasper-De Kroon wil hiervoor een pilot starten met de CG-Raad en een aantal zorgaanbieders om te onderzoeken of het mogelijk is om gezondheidsuitkomsten concreet te maken en daarmee de kwaliteit van zorg transparant te maken.

Een andere aanbeveling is om meerjarencontracten te sluiten met zorgaanbieders, zodat er een betere voedingsbodem ontstaat voor duurzame samenwerking en de ontwikkeling van innovaties.

Verder stelt Margreeth Kasper-De Kroon voor om de inkoop en ontwikkeling van AWBZ-zorg te differentiëren naar basiszorg en complexe zorg.

Premie basisverzekering OZF Achmea 107,75 per maand


Zorgverzekeraar OZF Achmea heeft de nominale individuele premie voor debasisverzekering in 2011 vastgesteld op 107,75 per maand ( 1.293,- per jaar). Deze jaarpremie geldt voor de zogenaamde combinatiepolis. De premie van OZF anno 2010 is 97,75 per maand ( 1.173,- per jaar).
De premieverhoging wordt primair veroorzaakt door het toenemende gebruik van zorg in Nederland.

Daarnaast moeten zorgverzekeraars een hogere bijdrage betalen aan de overheid vanwege een tekort in het Zorgverzekeringsfonds. Dit tekort is de afgelopen jaren ontstaan doordat in Nederland de werkelijke zorgkosten hoger waren dan de ramingen van de overheid.

De premies van de andere zorglabels van Achmea volgen later. Vanwege de grootte van de verzekerdenportefeuilles van merken zoals Zilveren KruisAchmea, Agis, Interpolis en Avéro Achmea is meer tijd nodig om een goede premie te berekenen.

Zorgverzekeraar OZF Achmea is een kleinschalige non-profit organisatie die sinds 2005, met behoud van eigen identiteit, opereert binnen de divisie Zorg van Achmea. OZF Achmea is gevestigd in Hengelo en opereert landelijk.