zaterdag 12 november 2011

Basispremie PNO licht omhoog

De basisverzekering van PNO Ziektekosten (ONVZ) komt in 2012 inclusief de collectiviteitskorting van 8% uit op EUR 100,74. Zonder deze korting bedraagt de premie EUR 109,50 (107), 2,3% hoger dan dit jaar. Het betreft een restitutiepolis voor werknemers in de mediabranche. PNO heeft de aanvullende pakketten gewijzigd om de verzekerden een meer passende keuze te bieden.

vrijdag 11 november 2011

PMA denkt weer aan groei met 40.000 zorgverzekerden

PMA Consultancy duikt met de zorgpremie onder de tot nu toe laagste premie van AnderZorg. Het bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel, dat z'n collectiviteit onderbrengt bij Menzis, vraagt voor de basisverzekering EUR 94,50 per maand (+2%). PMA denkt dit jaar met opnieuw 40.000 ziektekostenverzekerden te groeien. Na jaren van forse groei is die portefeuille momenteel 320.000 verzekerden groot. PMA is onder meer in het onderwijs sterk vertegenwoordigd met 180.000 verzekerde leraren.

donderdag 10 november 2011

Basispremie Zorg en Zekerheid stijgt nauwelijks

Zorg en Zekerheid heeft de premie voor de Zorg Zeker Polis voor 2012 vastgesteld op EUR 108,45. Daarmee wordt de basispolis 50 eurocent duurder. De aanvullende verzekeringen gaan gemiddeld 4,7% meer kosten.

Wildcard en premieverhoging bij De Amersfoortse

Klanten van De Amersfoortse met een basis- én een aanvullende verzekering voor 2012 krijgen een zogenaamde wildcard ter waarde van EUR 250. De zorgpremies verhoogt de Amersfoortse met EUR 2,05 respectievelijk EUR 2,55 per maand. De basispremie van De Amersfoortse is voor 2012 vastgesteld op EUR 111 per maand. Dit is de premie voor de Basisverzekering Uitgebreid (mix polis) zonder collectiviteitskorting en zonder vrijwillig eigen risico.

Basispremie ONVZ iets omhoog

Zorgverzekeraar ONVZ heeft de basispremie met EUR 2,45 verhoogd. De circa 400.000 verzekerden gaan per maand EUR 107,31 betalen. De premies voor de aanvullende polissen stijgen gemiddeld met 6%. "Wij zijn blij dat wij de stijging beperkt hebben kunnen houden", zegt bestuursvoorzitter Erno Kleijnenberg. Hij meent dat ONVZ de "prijs/kwaliteitverhouding verder heeft kunnen verbeteren". De intermediairverzekeraar kiest al jaren bewust voor de restitutiepolis.

FBTO zet premie basisverzekering op EUR 96,75

FBTO (Achmea) heeft de maandpremie voor de basisverzekering vastgesteld op EUR 96,75. Daarmee is FBTO niet de goedkoopste. Dat is vooralsnog AnderZorg (Menzis) met een maandpremie van EUR 96,25. FBTO biedt de mogelijkheid om de basis zorgverzekering modulair uit te breiden en deze modules ook maandelijks aan of uit te zetten. Zo zijn er onder meer modules voor alternatieve geneeswijzen, gezinsplanning, buitenland, therapieën, tandheelkunde en orthodontie.

woensdag 9 november 2011

Premie aanvullende verzekering stijgt gemiddeld met 10 procent

De premie van de basisverzekering stijgt in 2012 beperkt met gemiddeld 2 procent. Echter de premies van de aanvullende verzekeringen stijgen veel harder. Gemiddeld stijgt de premie met 10 procent, bij één verzekeraar loopt de premiestijging van de aanvullende verzekering zelfs op tot 40 procent. Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl blijkt dat 12 procent van de Nederlanders wil besparen door een lichtere dekking te nemen of zelfs helemaal geen aanvullende verzekering af te sluiten. 37 procent van de Nederlanders twijfelt over het nemen van een aanvullende zorgverzekering.

De gemiddelde basispremie ligt in 2012 rond de 1285 euro met een verplicht eigen risico van 220 euro. Ongeveer 90% van de Nederlanders heeft een aanvullende verzekering. De aanvullende pakketten die tot nu toe (onder embargo) bekend zijn bij Verzekeringssite.nl laten een stijging zien van gemiddeld 10 procent. Dit betekent dat mensen met een aanvullende verzekering te maken krijgen met fikse premiestijgingen. Dat komt doordat het basispakket verder wordt uitgekleed, waardoor meer zorg wordt overgeheveld naar de aanvullende pakketten. Daarnaast wordt er ook steeds meer zorg geconsumeerd en worden de tandartstarieven in 2012 vrijgegeven.

“Consumenten die meer zorg gebruiken dan dat ze premie betalen, houden hun aanvullende pakket. Mensen die minder zorg gebruiken, zullen inzien dat zij het aanvullende pakket niet nodig hebben en kiezen voor een lichtere dekking of zeggen de aanvullende verzekering op. Hierdoor komen er in de aanvullende pakketten alleen mensen die veel zorg consumeren. Ik verwacht dat de premies voor de aanvullende verzekeringen daarom steeds meer zullen stijgen,” aldus Erik Hordijk.

Verzekeringssite.nl verwacht meer overstappers ten opzichte van vorig jaar. In oktober 2010 gaf 3,5 procent van de Nederlanders in een onderzoek van Verzekeringssite.nl aan te willen veranderen van zorgverzekering. Uiteindelijk zijn 900.000 mensen overgestapt, dat komt neer op 5,5 procent van de Nederlanders. Dit jaar geeft 9 procent al aan over te gaan stappen naar een andere verzekering.

Gezin betaalt in 2012 190 euro meer aan zorgverzekering

Een gezin betaalt in 2012 190 euro meer aan zorgverzekering, dan in 2011. De premie van de basisverzekering stijgt met gemiddeld 30 euro en de premies van de aanvullende verzekeringen stijgen gemiddeld met 45 euro, dat is 10 procent. Daarnaast speelt ook mee dat het verplicht eigen risico in 2012 verhoogd wordt met 50 euro. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite Verzekeringssite.nl.

Verzekeringssite.nl onderzocht de premieontwikkeling van alle zorgverzekeraars, voor zover die hun premies bekend hebben gemaakt. Een consument met een gemiddelde zorgconsumptie gaat 95 euro per jaar meer aan zorg betalen, dan in 2011. Een gezin gaat 190 euro meer betalen. Een chronisch zieke gaat zelfs 125 euro per jaar meer betalen dan in 2011. Deze fikse stijging wordt mede veroorzaakt door een verhoging van het eigen risico in 2012.

Eigen risico
In 2012 wordt het eigen risico verhoogd van 170 euro naar 220 euro. Een consument met een gemiddelde zorgconsumptie zal in 2012 20 euro meer aan eigen risico kwijt zijn dan dit jaar. Een chronisch zieke zal hoogst waarschijnlijk het volledige eigen risico gebruiken en zal dus 50 euro extra eigen risico betalen.


Overstappers
Meer mensen zullen hun zorg verzekering gaan vergelijken en overstappen naar een andere zorgverzekeraar, aangezien de premies zorgverzekering 2012 flink gaan stijgen. Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl blijkt dat 9 procent van de Nederlanders van plan is om te gaan overstappen.