maandag 8 november 2010

De Goudse beperkt stijging zorgpremie tot 5,8%

De Goudse is erin geslaagd om de stijging van de zorgpremie beperkt te houden. Met een toename van slechts 5,8% blijft De Goudse ver onder het landelijke gemiddelde van 10%. De maandpremie van de basisverzekering van De Goudse bedraagt € 105,75.

Premie 2011
‘Wij zijn verheugd dat we erin geslaagd zijn om de stijging voor onze relaties binnen de perken te houden’, aldus Peter Leermakers, directeur Schade en Inkomen van De Goudse. ‘Maar ook wij ontkomen er niet aan dat de premie omhoog moet vanwege overheidsmaatregelen en hogere zorgkosten. Bovendien is er in de voorgaande jaren een tekort ontstaan in het zorgverzekeringsfonds van de overheid omdat de zorgkosten toen te laag geraamd zijn. En dat moet nu worden aangevuld. De maandpremie voor de basisverzekering bedraagt bij ons nu € 105,75 maar wie deelneemt via een collectief contract betaalt aanzienlijk minder. Het verschil loopt al snel op tot 10%.’

Aanvullende verzekeringen
De premies van de aanvullende verzekeringen van De Goudse stijgen met een nog lager percentage. Met zo’n 4% is De Goudse er ook hierbij in geslaagd om ver onder het landelijke gemiddelde te blijven. Tegelijkertijd zijn er verbeteringen in de dekkingen aangebracht. Zo is vergoeding van anticonceptie in de aanvullende verzekeringen ondergebracht en is op de verschillende tandartsverzekeringen de vergoeding voor orthodontische hulp uitgebreid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten